Äntligen! Välkommen till Friday Lab!

Små handlingar kan leda till stora förändringar! Så tänker vi i livet och i det här projektet. 

Friday Lab har vuxit ur en tanke att skapa en plattform för lärande, community, självförverkligande och pepp. Vi vill genom våra online kurser ge dig en knuff framåt, få dig att våga mera och erbjuda dig draghjälp av andra likasinnade. 

 

Hej, det är vi som ligger bakom Friday Lab

Marianne Norrgrann (Maja)

Hej!

Jag heter Marianne. Uppvuxen i Sverige och har sedan jag tog studenten varit i rörelse runt i Europa. Jag valde att plugga ekonomi vid Svenska Handelshögskolan i Helsingfors, där hittade jag min man och tillsammans började vi våra yrkesliv i Genéve, Schweiz. Efter 10 år, olika spännande jobb på internationella bolag och två barn flyttade vi till Belgien där vi nu bor sedan 4 år.

Vid vår flytt till Bryssel sa jag upp mig från mitt jobb i Schweiz och trots att timingen var perfekt (jag hade en 8 månaders baby och skulle egentligen precis gjort retur till jobbet) kände jag mig vilsen i att inte ha en tydlig yrkesidentitet och en klar plan framåt. 

Jag valde därför att studera på distans, det funkade bra med en bebis som var duktig på att sova dagssömn. Jag har så här efteråt tänkt att varför kunde jag inte bara chilla lite och njuta av att “bara” vara föräldraledig. Men jag var ju inte föräldraledig med ett jobb att återvända till. Framtiden var som ett blankt papper. Genom frustration kan man lära sig ett och annat om sig själv.  Chilla kan jag göra då jag vet vad min plan framåt är! Jag gillar inte att stampa på stället utan behöver en tydlig rörelse framåt. 

Jag beslöt mig för att leta reda på en coach för att hjälpa mig skapa en framtidsplan för min yrkesidentitet. Mitt googlande på engelskspråkiga coacher i Bryssel gav inget men jag hittade coachutbildningar och började läsa in mig på det. Så blev det, utan allt för lång betänketid hade jag anmält mig till en av Sveriges bästa coachutbildningar och började pendla till Stockholm. 

Nu två år senare har jag avslutat två utbildningar och certifierat mig hos International Coach Federation. Jag har blivit egenföretagare och jobbar med fantastiska kvinnor (och en del män) i Sverige, Finland, Belgien och en del nordbor som bor och arbetar runt om i världen. En del är entreprenörer och frilansare, andra är anställda, chefer och experter. Jag har världens roligaste jobb, ett jobb jag inte riktgt visste fanns för några år sedan.   

Tanken bakom Friday Lab väcktes då jag i början av 2018 körde Webinar och märkte att deltagarna var så brett geografiskt utspridda. Samtidigt hörde jag från deltagare och människor omkring mig att de saknade ett sammanhang att tala om sina målsättningar, framgångar och motgångar. Det är det Friday Lab ska ge. En möjlighet till att i en trygg miljö utmana sig själv att tänka längre och större, få draghjälp av gruppen och handledare som håller dig ansvarig! Bättre att göra någonting idag än att vänta på det perfekta sen. Eller hur?

Jeanette Öhman (Peppe)

Hej!

Jag heter Peppe, eller egentligen Jeanette, men vi säger Peppe. Jag är uppvuxen i Helsingfors och har bott några år i Holland och Argentina, sedan drygt fem år tillbaka bor jag i Los Angeles med min man Magnus (podcastproducent, tv-redaktör och programledare) och mina två barn. Jag har en magisterexamen i allmän statslära och en Master of Art i journalistik och har jobbat på bland annat Utrikesministeriet, Finlands riksdag och på Hufvudstadsbladet.

Egentligen skulle jag bara stanna ett år i USA, men blev så förälskad i Los Angeles att jag övertalade min man att säga upp sig från sitt jobb och gjorde samma sak själv. Det var lite läskigt, men mest kulspännande. Vi blev båda frilansare och har försörjt oss på det sedan 2015. Först gick det knaggligt. Det tog ett par år innan vi hittade rätt format och rätt kontakter och nu rullar det på rätt så bra. Jag jobbar som journalist, bloggare, podcastare, författare och nu verkar det som om jag ska utveckla mitt skrivande och bege mig in i en helt ny bransch. Jag är fortfarande glatt överraskad över att det faktiskt går att försörja sig på något jag verkligen gillar att göra. Jag tror att friheten att bo utomlands har hjälpt mig att inte se mina misslyckanden som katastrofer och därför vågat ge mig in i nya projekt, men mer om det senare.

Det mesta jag jobbar med anknyter till ämnen jag gärna pratar om också privat. I Magnus och Peppes podcast diskuterar vi media och samhälle ur ett feministiskt och journalistiskt perspektiv, i podden Mellan raderna diskuterar jag läsning och böcker med Karin Jihde, i podden Det kommer att bli bra talar Maja och jag om en bra vardag och i bloggen skriver jag om feminism och det jag funderat på. Mina böcker är allt från romaner till feministiska handböcker, reseguider och barnböcker. Dessutom har jag tagit mig an några spökskrivaruppdrag. 

Våren 2018 lärde jag känna Marianne och efter att hon coachat mig i mitt yrkesliv fortsatte vi prata om vad vi kunde göra tillsammans. Vi kom fram till podden och fortsatte sedan utveckla projektet Friday Lab, ett sammanhang som skulle hjälpa andra att styra upp sin vardag, sitt jobb och/eller sitt privatliv så det roliga fick mer plats än det tråkiga och samtidigt skapa ett nätverk av smarta personer som kanske i framtiden ville hjälpa varandra eller till och med jobba ihop. 

Medan Marianne är utbildad coach har jag tagit rollen som mentor. Jag tror att mina yrkesmässiga erfarenheter och min förmåga att se den stora bilden kan hjälpa deltagarna att komma vidare och se att de antagligen inte är ensamma om sina situationer och känslor.

 

Bjud in dig själv till årets roligaste och viktigaste kickoff!
90 dagars Lab program startar 15 januari .

Det finns bara några platser kvar så anmäl ditt intresse idag!

Most people overestimate what they can do in one year and underestimate what they can do in ten years
-Bill Gates

I Friday Lab hjälper vi dig se längre, drömma mera, skapa möjlighet till förändring och hitta din hållbara strategi framåt.